Церква св. Іллі

Церква св. Іллі

Розмір зображення: 800:528 піксел

Фото за: Над Бугом і Нарвою. – Люблин, 1997. – Ч. 5. – С. 21. Джерело: Слободян В. Церкви Холмської єпархії. – Львів: Наукове товариство ім. Шевченка, 2005 р., с. 311.

В селі, православні віруючі якого належать до парафії Кодень, на цвинтарі старанням мешканців – родин Чеберкусів, Ничипоруків, Тимошуків, Назаруків, а також багатьох інших, у 1997 р. збудовано невелику муровану церкву. Іконостас до неї різьбив місцевий мешканець Стефан Чеберкус. 1 З серпня 1997 р. церкву урочисто освятив єпископ Авель. 2

Невелика дводільна мурована споруда, що більше нагадує цвинтарну каплицю. Двосхилий дах нави і трисхилий вівтаря на гребенях вінчають невеликі цибулясті маківки.

l. o. Ignaciuk J. Olszanki – konsekracja nowej cerkwi. // Над Бугом i Нарвою. – Люблин, 1997. № 5. – С. 21.

2. Хроніка Люблинсько- Холмської єпархії 1997. // Церковний календар 1998. – Сянок. – С. 260.