Церква св.Дмитра (нова)

Церква св.Дмитра 1791 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 236].

с. Соколики Гірські.

Тепер не існує.

Церква св. Дмитра. 1931.

Перша відома церква зведена громадським коштом у 1791 р. У 1817 р. частково перебудована. Ремонтована у 1819 та у 1853 р. Це була тризрубна триверха будівля, завершена восьмибічними наметами на низьких восьмериках, поставлених на четверики стін надопасання (над навою з одним заломом). У 1931 р. поруч споруджена нова мурована, хрещата в плані одноверха церква (проект Євгена Нагірного). По другій світовій війні село виселене, дерев’яна церква знищена, а в мурованій влаштований спостережний пункт пограничних військ.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1647.

Національний музей у Львові, фонд графіки.