Церква Різдва богородиці

Церква Різдва богородиці збудована у 1777 р. – дерев’яна. Капітальні ремонти 1844, 1867 рр. Була ерекція Францішка Салезія Потоцького 1765 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 934]. Церква Різдва Богородиці відома з 1730 р. В 1740 р. – триверха дерев’яна споруда. Візита 1740 р. згадує старосвітське рукописне євангеліє. Нова одноверха дерев’яна споруда збудована в 1777 – 1783 рр. В 1871 р. до неї прибудували дерев’яну дзвіницю [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 170 – 171].

Ерекція власника с.Нефедівці Францишка Салезія Потоцького церкві того села. 13.05.1765 р. Мова польська. [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 172 – 173].