2004 р. 100-літній ювілей відзначив Миклашівській храм Різдва Пресвятої Богородиці

100-літній ювілей відзначив Миклашівський храм Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ Пустомитівського району, – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації у Пустомитівському районі.

Участь у святковій літургії взяли 12 священнослужителів, серед яких владика Ігор Возняк, декан Винниківського деканату о. Дмитро, монахині, представники братства з Нижньої Білки та Підгірного, гості з Канади.

Довідка ЗІКу.

Миклашівський храм Різдва Пресвятої Богородиці побудований за проектом відомого архітектора Василя Нагірного на місці дерев’яного. У Церкві захоронені мощі святого Йосафата Кунцевича (1580-1623), архієпископа Полоцького, що загинув мученицькою смертю в період релігійної боротьби між православними та уніатами у Вітебську (Білорусь). Іконостас Церкви намалював у 1908 році відомий західноукраїнський художник Теофіл Копистинський. У 1934-1935 рр. відомі художники Михайло Осінчук та Павло Ковжун виконали поліхромний розпис Церкви. 1994 року було збудовано цегляну дзвіницю.