2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Фото 1980-х pp. зі збірки А. Дороша. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 50.

Молошковичі. Церква Різдва пр. богородиці

Дерев’яна церква, зведена в 1853 році на місці давнішої, знищеної пожежею. Це була будівля латинізованого типу з ремінісценціями готики. Складалася з видовженої прямокутної нави з внутрішньо виділеним присінком і вужчого прямокутного вівтаря, до якого з двох боків прилягали прямокутні ризниці. Покривав споруду спільний чотирисхилий дах, увінчаний на гребені посередині великим сліпим ліхтарем з маківкою. Стіни були стягнені лисицями. Підвалини прикривав острішок. Вхід у західній стіні був захищений невеликим стовповим присінком. Віконні прорізи мали ґотизовану форму Згоріла навесні 1992 року.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 723.