Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

17. Міжгір’я (Волове)

Православна Миколаївська дерев’яна церква збудована в 1920 р. (приблизні розміри: 5: 12 м). Споруда каркасної конструкції, обшита дошками – такими були майже всі нашвидкуруч поставлені невеликими громадами православні церкви. З 1935 до 1939 р. в Міжгір’ї поставили муровану православну церкву. В той час дерев’яну розібрали й передали православним с.Вишкова на Хустщині.

Джерело: Сирохман М. Втрачені дерев’яні архітектурні пам’ятки Закарпаття. – Пам’ятки України, 1992 р., № 2-3, с. 70 – 75.

Дерев’яна церква св. Миколи Чудотворця, збудована 1920 р., була спорудою каркасної конструкції (приблизні розміри 5: 12 м) подібно до більшості православних церков, поставлених у 1920-і роки.

У 1939 р. дерев’яну церкву розібрали і передали православним у село Модьоропі на Хустщині, де вона простояла до 1990 р.