1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Мединичі (Медениця).

Дрогобицький.

Церква Успения Пр. Богородиці. 1644.

Вперше церква згадується у документах 1589 р. У 1644 p., як свідчить напис, вирізьблений на одвірку південних дверей, збудована дерев’яна тризрубна безверха церква. Дещо вищий двосхилий дах нави вінчає на гребені ліхтар з маківкою. У 1660 р. вона отримала привілей від Яна III Собєського. В 1820 р. до бабинця прибудовано присінок, а до вівтаря – ризницю. В 1960-х pp. аркове опасання навколо бабинця і присінку зашалювали дошками. Поряд розташована дерев’яна, квадратова в плані дзвіниця.

У 1939 р. поруч закладено фундаменти під мурований храм (проект Євгена Нагірного), але наступні події перервали його будівництво. Щойно у 1990 – 1992 рр. православна громада звела на цьому фундаменті нову церкву за довоєнним проектом.

Памятники градостроительства и архитектуры Украинской ССР. – Киев, 1985. – Т. 3, с. 128.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 341.