Церква Успіння

Церква Успіння

Церква Успіння 1642 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 130].

Успенська церква та дзвіниця 1644 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Богородицька церква 1644 р. (дерев.) [Народна архітектура українських Карпат. – К.: 1987 р., с. 228].

Дерев’яна церква св.Параскеви 1644 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 105].

Церква Успіння (св.Параскеви) 1644 р. (дерев.) і дзвіниця 1644 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Церква розташована в центрі м-ка біля головної вулиці. Вівтарем вона орієнтована на схід. Дзвіниця розташована на північний схід від церкви (в позиції А1). Під час моїх відвідини поруч будувалась величезна хрещата мурована церква (був готовий фундамент). Спостереження М.І.Жарких, 2.07.1989 р.

Довідка на сайті