Церква Успіння

Церква Успіння

[Krzyżanowski S. Skorowidz miejscowości byłego województwa Bracławskiego. – Kraków: 1869, s. 36; Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 555]. Церква була перед 1740 р. (відома з написів на Євангелії та Пісній Тріоді) Нова церква Успіння збудована у 1767 р. У 1848 р. загрожувала упасти – піднята на кам’яний фундамент, прибудовано 2 притвори. У 1879 р. замість дощатого даху зроблено залізний, церква обведена галереєю на тонких колонах [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 1034 – 1035].

Успенська церква 1767 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Успенська церква 1767 р. (дерев.) та дзвіниця 1767 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Довідка на сайті