Церква св.Георгія

Церква св.Георгія

Липовець

Церква св. Юрія. 1925. (УПЦ)

Церква св. Юрія. 1998. (УПЦ)

Дерев’яна церква базилічної форми з бічними прибудовами до нави і невеликою баштою та дерев’яна каркасна дзвіниця увінчують високий схил у центрі села. Фундамент церкви освятили на св. Пантелеймона. Будував церкву майстер з Білок, а кураторами були Федір Волошин і Федір Габорець. Дахи вкрили цинковою бляхою. У дзвіниці – три дзвони. Найбільший відлив Р. Герольд у Хомутові, середній замовив Юрій Щадей, а малий є виробом дзвонарні Ф. Егрі з 1937 р. Розповідають, що іконостас перенесли із лип-чанського монастиря.

У 1977 р. церкву оновлено. Можливо, тоді дерев’яні стіни вкрили бляхою. Настінне малювання виконав В. Якубець.

У 1992 р. почали готуватися до будівництва цегляного храму. Вибрали гарне місце на іншому пагорбі і в 1996 р. на свято Юрія посвятили фундамент. У 1998 р. споруду добудували і вкрили дахом.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 790.