Вітраж

Вул. Театральна, 6

1909-1911 pp., архіт. бюро І.Левинського

Класичний вітраж, ансамблевий Свинцеве обрамлення, моліроване скло. Верхній ряд 60: 42; нижній ряд 124: 42 см

Кольорові засклення віконечок у простінку, що біля вхідних дверей до помешкання. Структуру вітража становлять три невеликих вікна верхнього ряду та відповідна кількість видовжених великих вікон нижнього. Вони об’єднані єдиною композиційною схемою, що складається з дрібних елементів – блідо-жовтих овалів, ромбів, які вибудовуються в смуги по боках кожного засклення, та вузьких видовжених овалів у центрі кожного віконця густочервоного та теплозеленого кольору. Тло безбарвне, зібране з вузьких прямокутних модулів скла.

Примітка. Особливість цього вітража: є він декором сходової клітки і водночас оздобою інтер’єра помешкання.

Література. Державний архів Львівської області, ф. 2, оп. 2, спр. 5231.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с.