Вітраж сходової клітки

Вул. Генерала М. Тарнавського, 72

1911-1912 pp., архіт. А.Піллер

Класичний вітраж, репрезентативний

Свинцеве обрамлення, моліроване скло. 80: 109 см, фрагмент

Площина вітражного полотна поділена двома вертикальними і горизонтальною тягами на шість сегментів. Збереглися три верхніх сегмента вітража – центральний більший і два однакових бічних менших. Усе вітражне полотно було окантоване широкою декоративною каймою, яка збереглася у верхніх сегментах. На жовтогарячому тлі кайми – фіолетові овали, з’єднані жовтими колами. В овалах вписані червоні і зелені ромби. З обох країв кайма оперезана тонкими голубими смугами. Середина двох бічних сегментів і центрального вітража зібрана з прямокутних модулів безбарвного молірованого скла. Центральний сегмент декорований овальним медальйоном, у якому на синьому тлі зображена червоно-рожева квітка з жовтими і зеленими листками, які заповнюють усю площину овала. По краю медальйон оточений тонким трав’янисто-зеленим обідком.

Примітка. Фрагменти вітражного полотна збереглися лише на другому поверсі кам’яниці.

Література. Державний архів Львівської області, ф.2, оп.1, спр.6354.