2012 р. Ремонтні роботи у Львові на пл. Ринок, 15 вивчає міліція

До реагування на незаконні ремонтні роботи, які проводять на другому поверсі будинку на пл. Ринок, 15, який є пам’яткою архітектури, залучено працівників міліції, повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

«Роботи ведуться, і від них усі відхрещуються. Приміщення є у власності, власника конкретно визначити і знайти ми поки що не можемо, і тому подали в міліцію. Ті, що ведуть там роботи, сказали нам, що не будуть їх продовжувати, але коли ми прийшли на другий день, роботи тривали. Тому ми викликали наряд міліції, склали протокол, і тепер міліція має знайти того, хто веде ці роботи. Головного прораба вони забрали на постерунок і взяли в нього покази», – повідомила Лілія Онищенко у коментарі для ZAXID.NET 14 березня.

Також Лілія Онищенко зазначила, що приміщення є у власності і нікому в суборенду не надані.

Нагадаємо, раніше начальник управління охорони історичного середовища повідомила, що власником приміщення, в якому проводиться ремонт, є ТзОВ «Київтурекспрес».

Як інформував ZAXID.NET, раніше управління охорони історичного середовища Львівської міської ради зупинило самовільні ремонтні роботи у приміщеннях на другому поверсі на площі Ринок, 15 у Львові. «За попередньою інформацією, роботи виконували на замовлення орендаря приміщення – компанії «!Фест», – зазначили в управлінні охорони історичного середовища.

Як інформував ZAXID.NET, холдинг емоцій «!Фест» натомість заперечує свою причетність до цих приміщень. «Що відбувається там – ми не знаємо і не маємо до цього відношення. Наш бізнес розташований за адресою пл. Ринок,14 – це «Криївка» та «Найдорожча ресторація Галичини» («Масони»)», – сказала ZAXID.NET піар-менеджер «!Фесту» Ольга Кулик.

Додамо, будинок на пл. Ринок, 15 – кам’яниця Шимоновича, є пам’яткою архітектури і входить до спадщини ЮНЕСКО.