2012 р. У Львові згоріла хата кінця 19 століття

У Львові на території музею народної архітектури та побуту згоріла одноповерхова дерев’яна хата кінця 19 століття, повідомляє МНС.

За даними відомства, хата була пам’яткою архітектури, загальна площа будівлі – 225 кв. м. Як повідомляється, станом на 22:00 18 червня пожежу вдалося ліквідувати, постраждалих немає, причина загоряння встановлюється.

Пожежа у Шевченківському гаю сталася через людський фактор – директор музею

Причиною займання у музеї народної архітектури та побуту “Шевченківський гай” став людський фактор – повідомив lviv.expres.ua Іван Косачевич, директор музею.

З його слів, згоріла хата 1900 року із села Верховина Косівського району на Івано-Франківщині. У музеї її встановили в середині 1980-х років.

“Це був хороший об’єкт, повністю укомплектований, – каже Іван Косачевич. – Повідомлення про вогонь до мене надійшло о 20.30, на той час уже викликали пожежників. Охорона музею намагалася власними силами погасити полум’я, проте дерево було сухе і згоріло вщент. Відновленню хата не підлягає, хіба лише за кресленнями”.

Попередніми причинами займання, каже пан Косачевич, міг стати людський фактор: підпал або необережне поводження з вогнем. “Електрики там немає, тому пожежа через коротке замикання виключена. Проте остаточні причини з’ясують компетентні органи”, – зазначив директор.

Об’єкт не був оброблений протипожежними речовинами, бо це, зі слів директора, шкодить деревині.

У Шевченківському гаю – пожежа: дотла згоріла пам’ятка 19 століття

19 Чер 2012

18 червня близько 21.00 у Львові у Шевченківському гаю зайнялася дерев’яна хата. Вона згоріла дотла відразу. З працівників музею «Шевченківський гай» на місці нікого не було, оскільки у них робочий день до 20.00.

У будинку немає електрики, тому підозрюють, що це підпал або необережне поводження з вогнем невідомої особи.

Про це з місця події повідомив кореспондент ZIKу.

Як вдалося з’ясувати ZIKу, згоріла напівгражда. Величезний дим побачили мешканці, які живуть неподалік, на Кривчицях. Люди подзвонили у ГТУ МНС у Львівській області, а еменесники повідомили охорону Шевченківського гаю.

Згоріла напівгражда була архітектурною пам’яткою 19 ст., привезена з Івано-Франківщини Косівського району.

«Західна інформаційна корпорація»