2009 р. Символічне місце для Уповноваженого з прав людини – в тюрмі на Лонцького, – поет…

2009 р. Символічне місце для Уповноваженого з прав людини – в тюрмі на Лонцького, – поет Роман Лубківський

Дата: 03.06.2009

«Віднімати приміщення у громадських організацій національного значення незаконно. Львівська пам’яткоохоронна організація, як міститься у відреставрованому приміщенні на вул. Коперніка, 40а у є філією всеукраїнського Товариства охорони пам’яток історії та культури», – так прокоментував сьогодні, 3 червня, почесний президент Львівської обласної організації УТОПІК Роман Лубківський рішення депутатів Львівської облради віддати пам’ятку архітектури під представництво уповноваженого з прав людини.

«Це сигнал. Зацікавлення приміщеннями та замахи на майно, яке не належить нікому, останнім часом виникають масово на тлі руйнації духовної культури, яка полягає в тому, що Львів насичується елементами ринкової культури невластивої йому, як місту багатонаціональному й багато культурному, а головне культурі його автохтонів. Дійшло до того що нам буквально нав’язуються стереотипи, які працюють на ринок. Ринок є ринок, але універсальна культура – вища!

Якщо привести до порядку, облаштувати добре колишню тюрму на Лонцького, то там можна було б зробити місце для уповноваженого з прав людини. Це було б дуже символічно», – сказав Роман Лубківський. Також поет звернув увагу на заміри міської влади збудувати гаражі на місці де відбудовують Святодухівську церкву, та одіозний готель на місці будинку першодрукаря Івана Федоровича та інших кам’яниць, пов’язаних із іменами визначних діячів культури та історії Львова.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»