Церква Успіння

Перші згадки датуються 1501 р. 1 У 1504 р. парафію в селі ериґував польський король Олександр Ягеллончик. 2 У 1710 р. 3 виставлено нову дерев’яну церкву коштом дідича Миколи Розумовського, який надав їй привілей у 1715 р. 4 Ймовірно, будівля була зведена не дуже досвідченим майстром, бо у акті візитації 1741 р. за неї сказано: “Дерев’яна, для давності своєї в стінах лисицями стягнена, а дахи добрі”. 5 А у акті візитації 1757 р. записано: “від основи нова вибудувана, дах ґонтами покритий. Ліхтарик з маківкою теж зведений, в ньому сиґнатурка. При церкві дві захристії”. 6 У 1758 р. для нової церкви підтвердив права польський король Август III. 7 У 1870 р. коштом уряду розпочато будову нової дерев’яної греко-католицької церкви. Під час візитації літом 1870 р. парафії єпископом Михайлом Куземським записано: “Служби відбуваються в малій каплиці, а нова церква має бути завершена на протязі місяця”. 8 Восени 1870 р. церкву освячено. З 1875 р. – православна. Зачинена після першої світової війни церква зруйнована у міжвоєнний період. 9

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49,

2. Лонгинов А. Червенские города. – Варшава, 1885. – С. 257.