2011 р. Реконструкція Київського ЦУМа почнеться у лютому

Група ЕСТА розпочала останній етап розробки концепції реконструкції київського ЦУМу, повідомили Корреспондент.biz у компанії.

Під час реконструкції торгові площі ЦУМу будуть розширені за рахунок раціональнішого використання території внутрішнього двору, розповідають у компанії.

Фасад ЦУМа, побудований у 1939 році, буде збережений у незмінному вигляді. “ЦУМ є знаковим об’єктом як для Києва, так і для України в цілому, тому для нас було дуже важливо зберегти цю спадщину і повернути універмагу його колишній престиж і славу, – стверджує Максим Громадцов, інвестиційний директор компанії ЕСТА Холдинг – керуючої компанії Групи ЕСТА. – Для розробки нової концепції ЦУМа були залучені консультанти світового масштабу”. Проектування реконструкції внутрішньої частини було доручено відомому англійському архітектурному бюро Benoy, яке тісно співпрацює із провідними київськими архітекторами.

“Ми впевнені, що міжнародний досвід, сучасні технології і вичерпне знання місцевого середовища дозволять розробити проект, яким зможуть пишатися всі кияни” – підсумував Громадцов.

ЦУМ залишиться універмагом і збереже свою історичну назву. Новий фірмовий стиль ЦУМа зараз розробляє міжнародне брендингове агентствo Landor, провідні фахівці якого протягом декількох місяців вивчали місцеві традиції, культуру і звички для того, щоб запропонувати рішення, яке припаде до душі жителям і гостям столиці.

Початок реконструкції ЦУМу запланований на лютий 2012 року – після закінчення терміну договорів з орендарями. Концепція нового ЦУМу буде представлена громадськості наприкінці січня, після остаточного затвердження.

Нагадаємо, що рік тому Київський ЦУМ перейшов під контроль групи Ахметова.