Покровська вул.

Старий контрактовий будинок (№ 4)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Старий контрактовий будинок 1800 р. (вул.Зелінського, 4) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Старий контрактовий будинок 1799 – 1801 рр., архітектор А.Ельдезін; реконструйований 1811 р., архіт. А.І.Меленський [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 26].

Старий контрактовий будинок 1800 р. (вул.Покровська, 4) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

2-й поверх первісно був дерев’яним. Він згорів під час пожежі 1811 р. 2-й поверх надбудовано в 1878 р., 3-й поверх – в 1901 р. [Київ: енцикл. довідник].

9 листопада 2008 р. Фото М.І.Жарких.
2008 р. Загальний вигляд з північного заходу