Житловий будинок (№ 6)

9 квітня 2009 р. Фото М.І.Жарких.

У центрі Києва зносять історичну садибу Барбана (20.08.2021 р.)

У центрі Києва на вулиці Обсерваторна, 6 зносять історичну будівлю 1891 року побудови відому як садиба Олександра Барбана. На її місці хочуть побудувати багатоповерховий житловий будинок з підземним паркінгом.

Протести проти забудови садиби офіцера Російської імперії Олександра Барбана, в якій також зупинявся письменник і лауреат Нобелівської премії Джон Стейнбек, почалися ще 14 серпня. Вже 18 серпня активісти повідомили про напад тітушек, які прибули на допомогу будівельній техніці.

У Києві знесли історичну садибу (22.08.2021 р.)

«Попри обіцянки Шевченківської поліції щодо зупинення будівельних робіт на вул. Обсерваторній, 6 забудовник о 5-й ранку під прикриттям 30 «тітушок» загнав будівельну техніку та знищив будинок Барбана кінця ХІХ століття…» — пише громадський активіст Олег Симороз.

Ольга Соломаха У Києві забудовник зірвав пломбу, а також прапори України та США на садибі Барбана (20.08.2023 р.)

Вероніка Кіреєва Напівзнесену Садибу Барбана врешті визнали памʼяткою історії (25.11.2023 р.)