Церква Стрітення

Церква Стрітення

Церква Стрітення 1818 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 189].

с. Купновичі Старі (Купновичі).

Самбірський.

Церква Стрітеня Господнього. 1838.

Вперше церква згадується у документі 1507 р. Попередня дерев’яна будівля занепала на початку 19 ст. і у 1818 р. приступили до будівництва мурованої, яке з перервами завершене щойно у 1838 р. Це однонавова терезіанського типу споруда, чільний фасад якої вінчає над двосхилим дахом одноярусна вежа-дзвіниця. У 1929 р. проекти її реконструкції подали на затвердження Євген Нагірний та Віктор Трач (останній відхилений). По другій світовій війні зачиненою не була.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1544.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 726 Колекція карт і планів, опис 1, справа № 1270.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 494.