2008 р. Потяг-музей 20-х років: Крути

Дата: 13.08.2008

На території Меморіально-музейного комплексу у Крутах голова облдержадміністрації Володимир Хоменко 12 серпня провів виїздну робочу нараду. Він ознайомився з ходом робіт з оформлення музейної частини комплексу. До неї входять перон та музей-потяг з восьми вагонів, схожих на ті, в яких їхали 300 студентів та гімназистів у 1918-ому році на захист України. Про це “Високому Валу” повідомили в Управлінні у справах преси та інформації Чернігівської ОДА.

У музеї-потязі в майбутньому планується демонструвати документи та унікальні відеокадри, відтворити солдатську кухню і побут того часу.

У нараді також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Бєльський, заступник голови облдержадміністрації, керівник апарату Володимир Приходько. Зазначалось, що всі реставраційні та оздоблювальні роботи йдуть згідно графіка, їх планується завершити вчасно.

Джерело: “Високий вал”