Монастир василіян

Розмір зображення: 786:800 піксел

Миколаївська церква 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 60].

Миколаївська церква 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Церква св.Миколи 1721 – 1737 рр. і дзвіниця 1748 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

В 1776 р. український маляр з Галичини Євстахій Білявський та львівьсикй маляр Петро Вітаницький працювали над фресками до каплиці св.Миколи у церкві Крехівського монастиря [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 115, 121].

У 2 пол.18 ст. львівський майстер Дунаєвський намалював образ св.Миколи для головного вівтаря церкви [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 129].