Церква св. Іоана Предтечі

Костилівка. Церква Івана Предтечі, 1991 р. Світлина 1998 р.Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 729.

Костилівка

Церква св. Івана Предтечі. 1991.(УПЦ)

Дерев’яну церкву св. Івана Предтечі спорудила православна громада в 1926 р., але після перебрання православними колишньої греко-католицької дерев’яної церкви 1 жовтня 1960 р. споруду зняли з реєстрації діючих церков і розібрали.

Від 1988 р. в селі служить о. Василь Липей. За його ініціативою у 1990 р. розпочали спорудження нової цегляної церкви.

У 1991 р. довкола стародавньої церкви, що до кінця 1940-х років була греко-католицькою, виросли мури нової, а стару розібрали.

У 1995 р. будівництво завершили й Іван Андрішко розмалював інтер’єр церкви. Окремі доробки і позолочення іконостаса тривали до 1997 р.

Під час зведення церкви особливо відзначилися голова церковної громади Михайло Ґаврюк та Петро Тодер.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 729.