2009 р. Своєрідно підійшли до збереження Корецького замку – його вирішили добити до руїни

Дата: 12.03.2009

Дії представників організацій, які займалися охороною, збереженням, реставрацією і відновленням замку князів Корецьких (м. Корець) за державні кошти, не тільки не поліпшили стан пам’ятки архітектури, але й спричинили до суттєвого погіршення стану споруди. Зокрема, вивозилася цегла, зруйновано елементи пам’ятки архітектури. В результаті на території замку утворилось сміттєзвалище. Про це сьогодні, 12 березня, власкора ЗІКу повідомили у прес-службі Рівненської обласної організації ВО «Свобода».

За словами голови Корецької районної організації ВО «Свобода» Юрія Коробки, органи виконавчої влади, місцевого самоврядування та правоохоронні органи не помічають злочинних дій і, можливо, причетні до руйнування пам’ятки архітектури.

Корецька «Свобода» звернулася до керівника ОДА, обласного прокурора та начальника УМВС у Рівненській області з вимогою провести перевірку порушених у зверненні фактів і надати інформацію про суми коштів, виділених на збереження та відновлення, та акти виконаних робіт по зазначеному об’єкту історико-культурної спадщини.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»