Церква св. Йосафата / Покрови

Перші згадки про церкву в селі є в акті візитації 1726 р. 1 В ньому сказано: “Церква мала, як капличка, ще не стара. Дах на тій церкві зверху драницями покритий, маківок немає, тільки в яблуках залізні хрести. Бабинця ані дзвіниці немає”. У 1759 р. 2 (за іншими даними 1778 р. 3 чи 1780 р. 4) коштом дідича графа Максиміліана Франциска Осолінського5 збудовано нову дерев’яну церкву радинського типу, 6 посвячену св. Ио-сафату. З 1875 р. – православна церква Покрови Пр. Богородиці. При ремонті 1910 р. збудовано окрему дерев’яну дзвіницю. 7 Під час першої світової війни перетворена на костел у 1916 р. 8 Згоріла у 1953 р. 9

1. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 780, a. 309a.

2. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 586.

3. Лонгинов А. Червенские города. – Варшава, 1885. – С. 330.

4. Maliszewski М., Welik G. Unici Podlascy. Przewodnik Historyczny. – Siedlce, 1992.

5. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 260, аркуш 72.

7. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 260, аркуш 72.

8. Kuligowski J. Rewindykacje świątyń pounickich w diecezji siedleckiej w latach 1918-1939. // Unici Podlascy. T. l. – Siedlce, 1996. – S. 331.