Церква Успіння

Вперше згадується у документах 1472 р. 1 В 1861 р. коштом уряду в містечку збудовано нову муровану церкву і окрему муровану дзвіницю замість старіших дерев’яних, які розташовувались на цвинтарі. 2 За будовою нагляд вели старший інженер Атанасій Шанковський та виконуючий роботи участковий архітектор Плевинський. 3 Через неврахування слабкості ґрунту, у 1869 р. споруда дала тріщину і тоді ж була відновлена. 4 Ще один ремонт здійснено у 1906 р. 5 Зачинену після першої світової війни споруду зруйновано у 1922 р. з наказу місцевого війта. 6 Збудований на початку 1930-х рр. православною громадою будинок молитви був знищений в 1938 р. 7 Православна парафія діяла тут під час німецької окупації в пристосованому приміщенні. 8

1. Seniuk В. Cerkwie w regionie Lubelskim. // Losy cerkwi w Polsce po 1944 roku. – Rzeszów, 1997. – S. 347.

2. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 586.

3. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Rząd Gubernialny Lubelski, Sygn. 1869:26.