Церква св. Миколи

Церква св. Миколи

Розмір зображення: 800:766 піксел

Загальний вигляд з позиції А4. Фото Богдана Мартинюка, листопад 2000 р. Джерело: Слободян В. Церкви Холмської єпархії. – Львів: Наукове товариство ім. Шевченка, 2005 р., с. 230.

Дерев’яна цвинтарна церква, філія парафії в Пратулині, була збудована коштом уряду у 1897 р. 1 Це була перша церква в селі. Після першої світової війни перебудована і перетворена на костел.

Розташована на невеличкому узвишші на краю села. Тридільна дерев’яна будівля. Складається з ширшої прямокутної нави та вужчих вівтаря і бабинця. До бабинця з заходу прибудований великий відкритий ґанок, опертий на два наріжні стовпи. Всі об’єми вкриті двосхилими причілковими дахами з гребенями на різних рівнях. Гребінь даху нави вінчає невелика вось-мибічна вежечка, вкрита стіжком. Стіни церкви шальовані вертикально дошками і лиштвами.

1. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 346, аркуш 54.