Церква Різдва св. Івана Хрестителя

Розмір зображення: 800:620 піксел

Загальний вигляд з позиції А3. Фото автора, червень 1998 р. Джерело: Слободян В. Церкви Холмської єпархії. – Львів: Наукове товариство ім. Шевченка, 2005 р., с. 221.

Під час німецької окупації в селі діяла православна парафія, 1 ліквідована після виселення українців з Холмщини у 1947 р. під час акції “Вісла”. Після 1985 р. в селі відновлена православна церква Різдва св. Івана Хрестителя, 2 філія парафії Горостити. На околиці села на православному цвинтарі стараннями пароха о. Володимира Ходака зведено в кінці 1980-х рр. невелику муровану каплицю-церковцю.

Це невелика споруда, зведена з білої цегли. Прямокутна в плані, вкрита двосхилим причілковим шиферним дахом з невеликою маківкою посередині. В тимпані чільного причілку червоною цеглою викладений в муруванні чотирираменний хрест з похилою нижньою поперечкою.

1. Холмський православний народній календар на 1942 р. – Холм, 1941. – С. 61.

2. Saładiak A. Pamiątki i zabytki kultury ukraińskiej w Polsce. – Warszawa, 1993.