2008 р. На Львівщині горіла церква, збудована в 1673 році

Дата: 24.04.2008

У с. Кліцко Городоцького району Львівської області у дерев‘яному храмі Української Греко-Католицької Церкви Успення Пресвятої Богородиці, який був зведений 1673 року та є пам‘яткою архітектури, через необережне поводження з вогнем невстановленої особи виникла пожежа.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю на площі 20 м кв. та пошкоджено 20 м кв. стіни. Підрозділами Державної пожежної охорони в складі восьми відділень пожежу ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. На місці події працювала оперативна група Головного управління МНС в Львівській області.

Церква розміром 18x8 м, висотою 9 м. Покрівля дерев’яна, стіни та перегородки дерев’яні, освітлення електричне, опалення відсутнє. Врятовано церкву, дзвіницю та майно на 600 тис. грн. Орієнтовні збитки: 5 тис. грн.

Джерело: РІСУ