Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Фото 7.06.2015 р. з сайту

Церква св.Михаїла збудована у 1774 р. посеред села – дерев’яна триверха. Згоріла у 1838 р. Нова церква збудована у 1838 р. на старому місці – кам’яна одноверха, разом з дзвіницею. Вона виявилась неміцною, через це розібрана у 1865 р. Нова церква збудована у 1868 р. – дерев’яна п’ятиверха. Кам’яна дзвіниця прибудована у 1882 р. Шанована ікона Іверської божої матері виписана з Афону у 1891 р. на пам’ять про врятування царської сімї під час залізничної катастрофи 1888 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 700 – 701]. Церква св.Миколи [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 38].