Церква св. Миколи

Вперше згадується у документах 1669 р. 1 Наступна згадка походить з акту візитації 1761 р.: “Церква під титулом св. Миколи, в стінах і дахах нова, до неї двері на завісах з замком, вікна з ґратами залізними в дерево оправні. Дзвіниця, на ній дзвонів 4. Цвинтар огороджений. Парох о. Яків Ванзосович”. 2 29 грудня 1766 р. на вакуючу парохію по смерті о. Якова Ванзосовича отримав презенту від дідича, воєводи белзького Ігнатія Цетнера його син Василь Ванчосович. 3 В документі 1804 р. виступає як філійна парафії Диниська. 4 У документі 1892 р., вже як православна від 1875 р., описана як дуже стара, що “грозить заваленням”. 5 В цей час вона була приписана до парафії Ходиванці. У 1895 р. було збудовано нову дерев’яну церкву, а з матеріалу старої збудовано каплицю. 6 Зачинені після першої світової війни. Каплиця спалена 25 квітня 1938 р., а 23 червня цього ж року під час акції нищення церков на Холмщині зруйнована і нова церква. 7

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. ЦДІА, фонд 159, опис 9, справа 599, аркуш 5.