Церква св. Дмитра

Церква св. Дмитра

Розмір зображення: 717:800 піксел

1 червня 1997 р. єпископом Авелем освячено урочисте закладання наріжного каменя нової мурованої церкви, зведення якої приурочене пам’яті 50-ліття акції “Вісла”. 1 Це перша церква в селі, православні мешканці якого належали до парафії Голешів. На 2001 р. будова майже завершена.

Розташована скраю села на рівній ділянці при дорозі. Мурована з цегли тридільна споруда. До ширшої квадратової нави прилягає вужчий гранчастий вівтар зі сходу та вужчий квадратовий в перекрої бабинець з заходу, над яким здіймається ярус вежі-дзвіниці. Нава і вежа-дзвіниця вкриті пірамідальними наметовими дахами, вівтар – п’ятисхилим дахом. Всі дахи вінчають великі цибулясті маківки на тонких шиях.

1. Хроніка Люблинсько-Холмської єпархії 1997. // Церковний календар 1998. – Сянок. – С. 258.