2012 р. Януковича просять захистити від забудовників будинок-музей Антона Чехова у Ялті

Сьогодні, 13 січня, віце-спікер парламенту Микола Томенко направив звернення Президенту України із проханням втрутитися в ситуацію з будівництвом поруч із будинком-музеєм Антона Чехова у Ялті.

У своєму зверненні Томенко зазначив, що незважаючи на доручення Президента забезпечити ремонтно-реставраційні роботи в музеї, на початку грудня 2011 з’явилася інформація про початок будівництва за кілька метрів від музею.

Як повідомляють очевидці, невідомі забудовники вирили котлован безпосередньо біля опорної стіни будинку Чехова і вже залили фундамент під будинок товщиною майже метр. За словами співробітників будинку-музею письменника, на його стінах уже почали з’являтися тріщини.

Представники місцевих органів влади стверджують, що будівництво почалося без відповідних дозволів та погоджень, із грубими порушеннями законодавства України.

Враховуючи критичність ситуації та беручи до уваги цінність пам’ятника заступник голови парламенту попросив Президента України не допустити знищення пам’ятника світової культурної спадщини.

Віце-спікер також нагадав, що Чехов відомий своїм захопленим сприйняттям України та її людей. Так, у своїх листах він писав: “Україна дорога і близька моєму серцю. Я люблю її літературу, музику і прекрасну пісню, сповнену чарівної мелодії. Я люблю український народ… У моїх жилах тече українська кров”.