Церква св. ап. Петра і Павла

Найдавніша згадка походить з 1665 р. 1 У 1797 р. 2 (за іншими даними 1770 [3] чи 1774 [4] рр. ) збудовано наступну дерев’яну будівлю коштом дідича графа Северина Сципіона. 5 Парафія вчинила сильний спротив введенню православ’я у 1867 та 1874 рр. 6 З 1875 р. – православна. У 1909 р. збудовано нову дерев’яну дзвіницю. 7 У 1913 р. відремонтована. 8 Після першої світової війни зачинена і розібрана у 1918-1926 рр. 9 Після другої світової війни на її місці споруджено новий мурований костел.

1. Ks. Sosna G. Historyczny zarys Kościoła Prawosławnego od zarania dziejów do chwili obecnej na terenie województwa Białostockiego. // Wiadomości Polskiego Autokiefalicznego Kościoła Prawosławnego. 1978, N3-4. S. 43-95.

2. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 585; Maliszewski M., Welik G. Unici Podlascy. Przewodnik Historyczny. – Siedlce, 1992.

3. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 341, аркуш 40.

4. О греко-уніатских церквах б. Мельницкого благочинія (по материалам візитации благочиннаго Симеона Маркевича с 16. 10. 1774 по 24. 03. 1775 Г. // ХВЕВ, 1880. № 12.

5. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 341, аркуш 40.

6. Pruszkowski J. Martyrologium czyli męczeństwo Unji Świentej na Podlasiu. – Lublin, 1921. – S. 216-218.

7. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 341, аркуш 40.

8. Там само.

9. Kuligowski J. Rewindykacje świątyń pounickich w diecezji siedleckiej w latach 1918-1939. // Unici Podlascy. T. l. – Siedlce, 1996. – S. 335.