Церква Усічення голови св. Івана Хрестителя

Вперше існування церкви в селі засвідчено в акті візитації 1726 р., де сказано: “дерев’яна з банею. Бабинець з дзвіницею на ньому криті соломою”. 1 Ймовірно, що у 1752 р. була збудована наступна церква Введення Пр. Богородиці, яка отримала ерекцію від короля Польщі Августа III. 2 Наступна дерев’яна церква була збудована у 1812 р. 3 В ній були встановлені органи. З 1875 р. – православна. Знищена під час першої світової війни. 4 З кінця 1980-х рр. в селі діє філійна церква парафії в Межиліссі. 5

1. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 780, a. 222a.

2. Słownik geograficzny królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich. – Warszawa, 1880. T. l. – S. 633.

3. Maliszewski M., Welik G. Unici Podlascy. Przewodnik Historyczny. – Siedlce, 1992.

4. Kuligowski J. Rewindykacje świątyń pounickich w diecezji siedleckiej w latach 1918-1939. // Unici Podlascy. T. l. – Siedlce, 1996. – S. 329.

5. Холмський православний народній календар на 1942 р. – Холм, 1941. – С. 61.