2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Рисунок за „Місійна книжечка” (Перемишль, 1900). Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 25.

Городище (Городище Василіянське). Церква Успения пр. богородиці

Дерев’яна церква, зведена 1869 року стараннями ігумена Христинопільського василіянського монастиря о. Ігната Кучинського. Це була одноверха будівля галицького типу. Складалася з трьох прямокутних зрубів вівтаря, нави й бабинця, з них зруб нави був ширший. Вужча гранчаста апсида, прилягала до східної стіни вівтаря, що притаманне радше мурованому, а не дерев’яному будівництву. Гребені двосхилих причілкових дахів вівтаря і бабинця сягали середини низького світлового восьмерика над навою, покритого восьмибічним наметом зі сліпим ліхтарем і маківкою. Оперізувало будівлю вузьке піддашшя, з’єднане з п’ятисхилим дахом апсиди. Храм згорів під час Першої світової війни.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 25, 26.

Джерело: Слободян В. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини: церкви. – Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 25,