Дурняки с

Історичні адміністративні поділи

8 травня 1439 р. польський король Владислав 3 записав Яну з Яновиць та його товаришу Шишці 60 гривень на селах Супруньківці та Бурнаківці (Sumprucowcze et Burnakowcze) в Кам’янецькому повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 249].

8 березня 1442 р. польський король Владислав 3 записав Кристину зі Щуковець 800 гривень на повіті та замку Бакота (Baccotha) та приналежних до нього селах Теремці і Бурнаківці (Poteremcze, Burnakowcze) [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 257].

Я думаю, що Бурнаківці – це пізніші Дурняківці, як належні до Бакоти (віддаль між ними 4 км). А от Бурнаківці-1439 у Кам’янецькому повіті – це може бути і щось інакше (від Супруньковець – 30 км). [М.Жарких, 2.03.2009 р.]

В 1905 р. зафіксована назва Дурняковцы [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 486].

Указ Президії ВР УРСР від 4 червня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області області»: село Дурняки іменувати село Любомирівка і Дурняківську сільраду — Любомирівська.

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: село Дурняківці, Гораївської сільської Ради, іменувати село Наддністрянка.

Село нині затоплене; знаходилось на березі Дністра в тому місці, над яким на горі стоїть с.Гораївка.