2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Довжки. Церква Стрітення Господнього

Дерев’яна церква бойківського типу, яку в 1882 році збудував майстер Гринь Пилипорак. Тридільна триверха будівля складалася з трьох квадратових зрубів, з них зруб нави був ширший. Вінчав наву комбінований верх з одного четверика й трьох восьмериків. Над вівтарем і бабинцем здіймалися верхи з одного четверика та двох восьмериків. Розділяли верхи широкі коші. Верх бабинця трохи нависав над входом. У його горішній частині влаштували дзвіницю, зробивши голосникові прорізи в другому заломі. Оперізувало будівлю широке спільне піддашшя, оперте на профільовані випусти вінців зрубів. У 1912 році неподалік (на відстані 30 м) зведено нову – п’ятизрубну п’ятиверху дерев’яну церкву. Стару в 1929 році намагалися продати в село Орявчик. Занепала наприкінці 1930-х років.

Драган М. Українські деревляні церкви. – С. 33, 57, 88;

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 102, 103.