1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Довжки.

Сколівський.

Церква Стрітеня Господнього. 1912.

У XVIII ст. вже існувала дерев’яна церква Втечі до Єгипту Пр. Богородиці, яку за припущенням дослідника П. Юрченка у 1877 р. ремонтував майстер Лука Снігур. У 1882 р. на її місці майстром Гринем Пилипораком збудована нова дерев’яна церква бойківського типу з трьома багатозаломними верхами. На віддалі 30 м від неї у 1912 р. збудовано ще одну п’ятизрубну, п’ятиверху дерев’яну церкву. Стару пробували у 1929 р. продати в село Орявчик, але безрезультатно. Доля її невідома. Існуюча стояла зачиненою у 1958 – 1989 pp.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1647.

«Діло». – Львів, 1882, № 90.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937.

137а. Юрченко П. Майстер Лука Снігур з Погара. // Образотворче мистецтво. – Київ, 1993. № 3-4. с. 58 – 62.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 102 – 103.