Церква Покрови

Перша церква, а одночасно і парафія постали в селі у 1700 р. 1 Під час візитації 1726 р. візитатор в акті відзначив: “Церква або каплиця ціла опущена”. 2 Ймовірно, що пізніше було збудовано нову дерев’яну церкву. В кінці XVIII – на початку XIX ст. в церкві зберігався орден Цінцінатті, вручений Тадейові Костюшкові Джорджем Вашінґтоном і власноручно ним завішений на вівтарі. 3 У візитаціях початку XIX ст. церква описана як дерев’яна, крита соломою будівля з маківкою, критою ґонтами. 4 У1856 р. церкву зачинено як таку, що грозила заваленням, а парафію приєднано до парафії в Ополі. 5 У 1865 р. впав дах церкви. Руїни її продано на злому 1873 р. 6

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 780, a. 284a.

4. Ликвидированные приходы и церкви Холмской греко-униатской епархии. Влодавский уезд. // ХВЕВ, 1890. № 2. – С. 22-24; № 4. – С. 60.

6. Ликвидированные приходы и церкви Холмской греко-униатской епархии. Влодавский уезд. // ХВЕВ, 1890. № 2. – С. 22-24; № 4. – С. 60.