Церква св.Іллі

Церква св.Іллі

Довге Поле Ужгородський район

Церква св. пр. Іллі. 1907. (УГКЦ + УПЦ)

Церква в Довгому Полі, що є першою церквою в селі, має незвичну форму – до однонавної базиліки прибудовано під прямим кутом прямокутне приміщення. Колись тут була церковна школа і помешкання вчителя, а вежу добудували, очевидно, на початку 1940-х років, оскільки в 1939 р. будівельники Йосип Гуха та Бейла Боднар подали на конкурс два плани ремонту церкви. Перевагу віддали дешевшому планові Боднара.

У радянський період церква не діяла і використовувалася як сушарка для тютюну. У 1982 р. о. Мерцин, куратори Вікентій Сабов та Іван Каменца організували ремонт споруди. У 1996 р. Микола Сенів зробив для церкви лави, прикрашені вирізуванням та профілюванням. На турні встановлено 4 дзвони.

У 1998 р. стараннями о. Юрія Довганинця та з допомогою міжнародної організації “Церква в потребі” розпочато спорудження нової церкви.