Церква Успіння

Дерев’яна церква Успіння кін. 19 ст. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 153].

Вперше згадується у документах 1596 [1] (1599 [2]) р. Акт візитації 1726 р. фіксує: “Церква (нава) дерев’яна, напівстара, зі своїм бабинцем під одним дахом. Дзвіниця на вхідній брамі”. 3 У 17934 (17975)р. збудовано коштом дідича Адама Чарторийського на місці старої, зруйнованої часом, нову дерев’яну будівлю, яка окрім іконостасу була забезпечена органами. 6 З 1875 р. – православна. В кінці XIX – на початку XX ст. збудовано нову дерев’яну церкву в неоросійському стилі. 7 Після першої світової війни перетворена на костел. 8 Згоріла в середині 1920-х рр. 9

1. Mironowicz A. Podlaskie ośrodki i organizacje prawosławne w XVI і XVII wieku. – Białystok, 1991.

2. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.