1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Добросин (Добрусин).

Жовківський.

Церква Воздвижения Чесного Хреста. 1895.

Ерекційну грамоту церква отримала від княжни Марії Кароліни de Bouillon у 1740 р. У 1775 р. закуплено в Крехівському монастирі Преображенську церкву, перенесено і встановлено в селі на дубових фундаментах і мурованому підмурівку. Вона була збудована у 1658 р. львівськими майстрами Андрієм та Адамом, іконостас та стінопис для неї виконав відомий маляр Микола Петрахнович. Ця церква згоріла у 1874 р. Збудована на її місці дерев’яна церква згоріла 20 травня 1893 р. У 1895 р. зведена нова мурована за проектом Василя Нагірного. Хрещата в плані, з однією банею на восьмерику середхрестя. Зруйнована під час другої світової війни баня, відновлена громадою.

Білоус Т. Церкви русскія въ Галиціи и на Буковині. – Коломия, 1877, c. 162.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 174 – 175.