Церква Вознесіння

Церква Вознесіння

Розмір зображення: 800:555 піксел

Добрянсъке. Церква Вознесіння Господнього, 1928 р. Світлина 1991 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 751.

Дерев’яна церква Вознесіння 1928 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 88].

Добрянське

Церква Вознесіння Господнього. 1928. (УПЦ)

Православну громаду утворено в селі в 1924 р. Землю для спорудження церкви дав Дмитро Продан, який повернувся з Америки. Зрубну церкву збудували з дуба місцеві майстри Юрій Думнич та Василь Маджара за своїм планом. У церкві встановили іконостас, що залишився зі старої дерев’яної церкви і зберігався на хорах у греко-католицькій церкві. Образи намалював Василь Токар, а оновив їх художник Василь Хланта.

Невелику муровану церкву збудовано також у присілку Фаркашово.