2008 р. У Чернівцях перед колишньою резиденцією буковинських митрополитів зведуть…

2008 р. У Чернівцях перед колишньою резиденцією буковинських митрополитів зведуть торгово-офісний центр

Дата: 19.06.2008

У Чернівцях триває реновація історичних кварталів відповідно до Генерального плану та історико-архітектурного опорного плану. Одним із кроків у цьому напрямку став проект зведення шляхом реконструкції існуючої забудови торгово-офісного центру поблизу перлини Чернівців – колишньої резиденції буковинських митрополитів, архітектурний ансамбль якої включено до попереднього переліку культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це 19 червня повідомив ЗІК.

Як повідомив головний архітектор Чернівців Сергій Гомонович, новий торгово-офісний центр на вулиці Коцюбинського, 5 – Університетської, 60, що навпроти історичного ансамблю колишньої резиденції буковинських митрополитів, матиме два повноцінних поверхи та мансардну надбудову. Містобудівне обґрунтування цієї реконструкції погодила архітектурно-містобудівна рада. Інвестором цього проекту виступає приватний підприємець.

На першому поверсі центру передбачено облаштування студентського кафе, магазинів «Книжковий світ» та «Буковинські сувеніри». Другий поверх буде використовуватися як офісні приміщення, а мансардна надбудова пропонуватиметься митцям під творчі майстерні. Приміщення для творчих майстерень у Чернівцях зводиться вперше.

Інвестор власним коштом здійснить також благоустрій внутрішнього дворика.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»