Церква св. Миколи

Перші згадки походять з документів 1531 р. 1 У 1620 р. священик був на Щебрешинському соборі. 2 В актовій книзі Холмського гродського суду в записі 1629 р. в списку церков, за які сплачено особливий податок по 1 zł., встановлений 1628 р., згадується і місцева церква. 3 Ще на початку XX ст. в містечку стояла старенька дерев’яна церква невідомо коли і ким збудована. 4 У 1907 р. ліквідовано окрему парафію в місті і приєднано до парафії в м. Янові Люблинському. 5 На місці старої дерев’яної церкви, перебраної на костел у 1919 р., у 1936-1940 рр. збудовано мурований костел. 6

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

4. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 585.