Церква Покрови

Церква Покрови збудована у 1736 р. – дерев’яна міцна, дах залізний; дзвіниця мала гонтовий дах. Стариовинний іконостас [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 703].

Церква в Борщівцях трьохбанна з опасанням, покритим ґонтом без кольонок й трьохповерховою дзвіницею, покритою ґонтом по усім трьом ярусам, а главка – залізом, а в церкві лише опасання ґонтове, пофарбованеє зеленою фарбою, а тяги червоною й зеленою в бабинці. З заходу дверей зовсім немає, вхід з півдня в бабинці. Лінії опасання прості. Хрести залізні на бабинці й вівтарі меньші, посередині більший. З речей у церкві інтересні 2 мідні ліхтарі з написом: «1785 ІВАН МЕЛНИКЪ БУГЧУНЪ І ЖЕНА ЕГО ТАТІАНА КУПИЛИ ЛИХТАРИ ДО ЦЕРКВИ ДО БОРЩЕВЕЦКОЙ». Взяв з церкви до музею дерев’яний виносний різьблений хрестик й палітурку [Екскурсія на Поділля й Волинь 24 липня – 10 вересня 1926 року. Щоденник Данила Щербаківського. – “Пам’ятки сакрального мистецтва Волині на межі тисячоліть”, Луцьк, 1999 р., с. 19].