1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Боянець.

Жовківський.

Церква св. арх. Михаила. 1836.

Існуюча дерев’яна церква збудована у 1836 р. (за іншими даними – 1840) на місці давнішої, теж дерев’яної. Реставрована у 1897 р. Закрита з 1951 по 1989 р.

Будівля двозрубна, одноверха, спільний зруб нави і бабинця вкритий двосхилим дахом, з якого над навою виростає вужчий восьмерик, накритий шоломовою банею з ліхтарем і маківкою. Присінок з заходу та захристія при вівтарі з півночі розривають піддашшя, яке оточує церкву. Дерев’яна дзвіниця, розташована поряд з церквою, належить до типу четверик на четверику.

«Слово». – Львів, 1897, № 51.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 72.