Церква Покрови

Біловарці Тячівський район

Церква Покрови пр. богородиці. 1899. (УПЦ)

У 1751 р. згадують дерев’яну церкву св. Василія Великого, з вежею, двома дзвонами, в поганому стані, прикрашену малими старими образами. Теперішню дерев’яну церкву збудовано в манері наслідування мурованих церков, що було загальною тенденцією кінця 19 – початку 20 ст.

У 1936 р. зрубні стіни споруди поштукатурили. У церкві є майстерно зроблений іконостас з іконами, намальованими в академічній манері, очевидно, в будапештських майстернях початку XX ст. На вежі – два дзвони, один з 1921 p., другий давній з написом латиною: “OPERAVI IN ТЕ DOMINE SPERAVI”.

Нині церква належить православній громаді. У червні 1998 р. освятили хрест і будинок, пристосований під храм греко-католиками.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 543.