1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Батятичі.

Кам’янко-Бузький.

Церква св. Юрія. 1759.

Перша відома церква була збудована у 1721 р. У 1759 р. (деякі джерела неправильно датують 1795 р.) згідно з вирізьбленим на одвірку південних дверей написом: «Сооружися храм сей рок Б: 1759 дна 27 7врія», збудована нова церква коштом дідича Костянтина Папари на місці згорілої. Дерев’яна, тризрубна, триверха. Рівновисокі зруби вінчають восьмерики вкриті шоломовими банями. В наві під хорами зберігся стінопис XVIII ст. У 1900 р. ґонтове покриття бань замінили бляшаним. В цьому ж році внутрішні розписи стін виконав артист-маляр Теофіль Копистинський. Реставрована у 1974 р. (архіт. Людмила Дмитрович та Іван Могитич).

Дані мистецтвознавця Володимира Вуйцика.

Білоус Т. Церкви русскія въ Галиціи и на Буковині. – Коломия, 1877, с. 155.